Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Prinsessen op kasteel de Haar

fotoshootsPosted by johnbornemann.com Sat, April 08, 2017 08:46:55

Dit jaar wachten er prinsessen op me in Haarzuilens. Ooit kwam ik bij dit kasteel mijn echte prinses tegen, maar op 29 april komen er Disney prinsessen. Ik heb een afspraak met 8 elfjes. Ik ben benieuwd wie ik aan ga treffen op dit 25e Elfia evenement.

Een paar jaar geleden ben ik er ook eens geweest voor “levitation” fotografie. Personen lijken dan te zweven en dat is bij elfjes nou ook weer de bedoeling. Elfia is een leuk evenement waarbij je als fotograaf nooit lang hoef te wachten op gewillige modellen.

Iedereen heeft veel aandacht besteed aan kleding en schmink en wil graag op de foto. Eens kijken hoe het dit jaar gaat. Alleen de regen kan roet in het eten gooien, maar dat zien we dan wel weer; aan het publiek of aan de fotograaf zal het niet liggen.

Behalve met elfjes en andere Disney figuren hoop ik in de meivakantie ook nog een heel andere fotoshoot te doen: met fitness instructrices op een autosloperij. Genoeg te fotograferen en te photoshoppen in deze vakantie dus. Ik zie er weer naar uit.>>>KLIK<<< voor meer foto's

Fotomodellen

fotoshootsPosted by johnbornemann.com Thu, March 30, 2017 21:11:21

(foto boven: fotoshoot op ss Rotterdam)

Nu ik bijna geen modellen meer fotografeer, is het wel leuk om eens terug te kijken naar fotoshoots en vooral naar de modellen. De meeste modellen waren eigenlijk gewoon leuke meiden die eens een fotoshoot wilden doen en misschien ooit in het modellenwerk zouden rollen.

Eén van mijn eerste modellen was Leidijanne; niet van plan fotomodel te worden, maar met ambities voor de catwalk. Net als Shauni, die ik een paar jaar geleden heb gefotografeerd, zie ik op hun beide Facebook pagina’s foto’s van internationale modeshows. Ook van Elise, met wie ik één van haar eerste shoots heb gedaan, zie ik nog geregeld mooie foto’s langs komen.

Eén van de weinige mannelijke modellen, Nawed Elias, een bokser uit Afghanistan deed één van zijn eerste shoots met mij en is inmiddels een internationaal modeontwerper.

Zonder dat ik het wist heb ik ook televisie bekendheden gefotografeerd. Emalisa was de winnares van de serie “slechtste chauffeur van Nederland” en onlangs hoorde ik dat Genevieve Fox, met wie ik drie fotoshoots heb gedaan met haar vriend Nicky een populaire serie heeft op RTL. Ook met Kiki (Temptation Island) en Nathalie (Kim Holland) heb ik een leuke fotoshoot gedaan.

Sommige modellen hebben het in de week- of maandbladen gestaan: Emalisa en Yvette waren te bewonderen in de Panorama en Marloes, Kiki en Shelley in de Playboy. Misschien dat van de modellen die ik uit het oog ben verloren er nog een paar hun werk hebben kunnen maken van hun hobby als model, maar dat zijn uitzonderingen.

Voor de meeste modellen was een fotoshoot gewoon een eenmalige leuke gebeurtenis, misschien met in het achterhoofd de droom ontdekt te worden. Gewone vrouwen, met een baan en geen ambitie door te breken als fotomodel. Eigenlijk ben ik van iedereen tegengekomen; docenten van basis- en hoger onderwijs, verschillende ondernemers, een advocaat, winkelmeisje, verkoopmedewerkster, kapsters, administratief medewerkers, werkzaam in de zorg of financiële wereld, noem maar op. Heel gevarieerd.

Wat ze gemeen hebben is dat het stuk voor stuk leuke vrouwen zijn. Bijna allemaal onzeker over hun uiterlijk en heel gezellig om een kletspraatje mee te maken. Wat ook wel leuk is om te zien is dat de modellen met wie ik de meer uitdagende fotoshoots heb gedaan in het dagelijks leven wel erg kuis zijn. Gewoon erg leuke mensen met wie een fotoshoot doen een leuke relaxte ervaring is.

Ja, ik ga minder modellen fotograferen. Nee, ik denk er niet over om er helemaal mee te stoppen.

Wil je weten hoe de modellen terug kijken op mij? Kijk dan even in het gastenboek.ik kan het niet laten

fotoshootsPosted by johnbornemann.com Sun, November 20, 2016 18:11:34

Het laatste jaar fotografeer ik nauwelijks nog fotomodellen. Niet omdat het niet leuk is, maar gewoon omdat ik andere vormen van creatieve fotografie wil ontdekken. Ook wil ik deze winter, voor zover die nog komt, een cursus Photoshop gaan volgen.


Toch kon ik het niet laten om deze week nog een fotoshoot te doen. Net als bij de vorige shoot zeg ik weer ook nu weer: “voorlopig de laatste”. Al een hele poos stond er nog een kleishoot op mijn wish-list. Wanneer je dan onverwacht een ruimte hebt om te fotograferen én een mooi model wat haar blote rug in wil laten smeren met groene klei, begint het fotografenbloed weer door de aderen te kolken.


Er stond ook al een poosje een oude Co2 blusser klaar, dus die ging ook mee naar de shoot. Met groot respect voor het model dat opeens onder een laag groene klei zat die koud aanvoelde en ook nog eens werd afgekoeld door de koude luchtstroom van de blusser, werd het een leuke shoot.

Beetje crea-Bea; serieus poseren, met de lampen spelen en tussendoor een kopje thee, chocolaatjes en een gezellig kletspraatje. Toch niet vreemd dat ik in het voorjaar toch weer lekker modellen ga fotograferen?

En ja, ik vind de foto’s geslaagd en ik kon meteen een beetje Photoshoppen op een stormachtige zondagmiddag.

Foto’s zijn te bekijken op mijn website

gekwetste trots

fotoshootsPosted by johnbornemann.com Sun, March 13, 2016 15:41:11


Deze website is niet als Facebook waar iedereen kan laten zien hoe goed en fantastisch je bent, maar hier kan ik gerust een blunder kwijt. Teleurstelling….

Al geruime tijd wil ik een fotoshoot doen op de ss Rotterdam, dé trots van Rotterdam. Omdat het schip is gerestaureerd in de oorspronkelijke staat van begin 60-er jaren, ben ik op zoek gegaan naar modellen met kleding uit die periode.

Aan het schip heeft het niet gelegen, ze ligt er prachtig bij. Aan de modellen ook niet. Kleding, kapsels, make-up en de kleinste details waren prima in orde.

De schuld geven aan de camera kon ook niet, die had ik kort ervoor gekocht. Een stuk geavanceerder dan het vorige model, dus mijn verwachting was hoog gespannen. Het was mijn eerste shoot met dit toestel en ik dacht wel even snel en gemakkelijk een stel mooie foto’s te maken. Niet dus!

De technische details zal ik je besparen, maar de resultaten waren bedroevend. Na ruim 200 shoots in de afgelopen 7 jaar ging het helemaal fout vanwege verkeerde instellingen. Tja, op de automatische stand fotograferen doe je nou eenmaal niet. Alles met het handje en alles verkeerd.

Inmiddels heb een de handleiding doorgeworsteld en heb ik de voor mij onbekende functies ontdekt die anders stonden dan ik zou willen voor deze fotoshoot. Nu eerst veel oefenen met de nieuwe variabelen voordat ik weer een shoot ga doen.

Mijn gemeende excuses heb ik al aangeboden, nu nog even over mijn gekwetste ego heen stappen…

http://locatieshoots.johnbornemann.com/#!album-180Saint or Sinner

fotoshootsPosted by johnbornemann.com Wed, December 09, 2015 18:55:22

Met regelmaat moet ik nog aan je denken. Wat een vriendelijk mensje en wat heerlijk fotogeniek. De eerste fotoshoot was lekker relaxed en de shoots die volgden waren ook heel leuk om te doen. Mooie vrouw; mooie foto’s.
Toch denk ik met een beetje verdrietige gevoelens terug aan onze foto shoots. Met de foto’s is niets mis. Wanneer ik ze laat zien aan de gemiddelde gezonde Nederlandse man weet ik al wat ik ga horen.

Al kwijlend naar de foto’s starend zie ik bijna het bloed uit de hersenen wegvloeien naar lager gelegen regionen en hun gedachten wil ik niet weten.

Wat zij zien is geheel anders dan wat ik zie. Ik zie een mooie jonge vrouw die het liefst de hele dag thuis bij “de kleine” wil zijn en een vriend die het liefst alle feesten afstruint om te showen met zijn mooie blonde praalstuk. Onzeker over de al dan niet minder mooie borsten na de bevalling wordt stevig geïnvesteerd in een “boop-job”. De cosmetische industrie dendert door: lippen opspuiten en minimale lachrimpeltjes worden meedogenloos vermoord met Botox. Het haar moet langer en de huid bruiner.

De poses zijn bij de laatste shoot al lang niet meer zo spontaan als bij de eerste shoot. Je denkt te moeten voldoen aan een niet haalbaar ideaalbeeld, terwijl je al lang ideaal was. Waarom voeden wij als maatschappij jou met onnodige onzekere gevoelens? Waarom doe ik als hobbyfotograaf mee aan deze gekte?

Wie ben je? De heilige die een liefdevolle moeder en echtgenote wil zijn, of de zondaar die pronkt met een mooi lichaam?

Voor mij ben je een lief en waardevol mensje en graag zou ik je een dikke knuffel geven, maar ja, dan loop ik weer het risico de naam te krijgen als de vieze oude fotograaf.

Vreemde wereld.Meer zomerse shoots

fotoshootsPosted by johnbornemann.com Sat, July 25, 2015 10:18:36
Ja, op de zonnige dagen die deze zomer tot nu toe heeft gekend ben je als (hobby) fotograaf natuurlijk verplicht om zomerse foto's te maken van vrouwelijk schoon.
Met een groepje modellen en drie fotografen hebben we een middagje gefotografeerd op het strand bij Monster. Geen gemakkelijke klus met de harde zon die middag, maar uiteindelijk tevreden over het resultaat. (meer foto's)

In de schaduw van het park was het al een stuk gemakkelijker fotograferen. Met een model als Eva is het gemakkelijk om ontspannen door het park te wandelen en in een korte tijd wat leuke plaatjes te schieten. (inderdaad, de zelfde Eva van de strandshoot smiley

Tenslotte in de avonduren nog een korte shoot met Daphne. Net 17 jaren jong en haar eerste fotoshoot onder het toeziend oog van tante, broertje, zusjes en nichtje.

Geen idee of ik deze zomer nog meer zonnige shoots ga doen. Het ziet er zo gemakkelijk uit, maar het is hard werken wanneer de zon te fel en de schaduw te donker is.

Net zo leuk als de contacten met de modellen en het fotograferen is ook het nabewerken van de foto's. Soms alleen wat kleine aanpassingen in contrast, helderheid of kleur en soms een uurtje spelen met wat filters in Photoshop, zodat je het onderstaande resultaat krijgt:

Ja, het blijft een leuke hobby smiley

zomerse shoot in het water

fotoshootsPosted by johnbornemann.com Sun, July 12, 2015 14:27:02
Met de hoge buitentemperaturen, zon en blauwe lucht is het weer tijd voor een fotoshoot. Lekker buiten, bij en vooral in het water. Spelen met de weerspiegelingen in het water.
Met Frances heb ik meerdere keren samengewerkt en hoewel ik zelden meer dan 2 fotoshoots met een model doe, was het weer leuk om samen weer leuke plaatjes neer te zetten.

Met kleding aan het water in. Thuis gekomen met zand in mijn schoenen en een natte broek, maar met een lekker zomerse resultaat. Bekijk en oordeel zelf :-)


reportage

Fotoshoot met Marjory

fotoshootsPosted by johnbornemann.com Mon, May 18, 2015 18:33:19

Het komende weekend staat er weer een fotoshoot gepland. Voor het eerst in lange tijd weer eens in een studio die ik voor een vriendelijk prijsje kan gebruiken.
Wel even uitvogelen hoe de lampen moeten worden ingesteld, maar met de ervaring van mijn eigen studio die ik ooit had, moet dat wel lukken.

Leuke plannen zijn er voldoende! Van lekker softe low key foto's tot lekker pittige foto's met een klein beetje ..... kijk volgende week zelf maar smiley

Een leuk gemotiveerd model: MARJORY. Een sing-a-song-writer die je op Youtube kunt vinden.
Visagie en kapsel wordt verzorgd door MUAH (Make-Up-Artist&Hair) ANGELA, die helemaal "los" mag gaan!

Dat moet wel een hele leuke shoot gaan worden. Ik zie er naar uit smiley

Oké, de MUAH bleek onverwacht verhinderd, maar gelukkig toch mooie plaatjes geschoten!
Bekijk HIER de foto's