Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Soeppie?

lifestylePosted by johnbornemann.com Sun, May 15, 2016 10:29:55
EIndelijk! Eindelijk is het me gelukt om de soep te maken die het dichtst komt bij de soep die in mijn orbitofrontale cortex staat weggeschreven als een bijzonder genotsmoment.
Nee, ik ben niet echt een soepmens. Zelden heb ik zelf soep gemaakt en als ik soep eet, is dat de erwten- of goulashsoep van een bekend merk.

Op de Pallieterbught waar ik soms als vrijwilliger in de keuken sta, heb ik ontdekt dat soep maken eigen te simpel voor woorden is. Met het juiste recept en ingrediënten een fluitje van een cent. En daar zit'm dan meteen de moeilijkheid: de ingrediënten.

Vroeger maakte Pouline een goddelijke ossenstaartsoep. Ik vond het al leuk te zien hoe ze in de keuken bezig was aan mijn lievelingssoep en misschien zit de helft van de smaak al in het feit te zien met hoeveel plezier ze achter de pannen stond. Ja, ik mis haar en zeker ook de soep.

In een, wat blijkt overmoedige, poging "haar" soep te maken heb ik het internet afgestruind naar recepten voor de ossenstaartsoep. De ingrediënten die in nagenoeg iedere basis zaten heb ik gebruikt en gecombineerd met wat ik me nog kon herinneren van de momenten dat ik aan de keukentafel het bereidingsritueel aanschouwde.

Een behoorlijke domper. Nee, de soep was niet slecht, maar het was niet "DE " soep.
Maanden later in een tweede poging het recept wat aangepast met nog steeds een mager resultaat. Uiteindelijk gewoon het recept gevraagd en, heel eigenwijs, met wat kleine aanpassingen gebruikt. Champignons zijn voor mij geen verrijking, dus die mogen eruit en in plaats van een heldere soep heb ik er voor gekozen wat culinaire room te te voegen voor een wat voller en zachter mondgevoel.

De smaak kwam griezelig dichtbij de smaak die mij bijna in vervoering brengt.

Het is pinksterweekend 2016. De thermometer komt in half mei niet verder dan een schamele tien graden Celsius. Het is echt soepweer!

Heeeeeerlijk!!Goed bezig (al zeg ik het zelf)

lifestylePosted by johnbornemann.com Mon, May 09, 2016 19:44:33

Na bijna 2 weken aan het fruit is het nu weer tijd voor meer gevarieerd eten.
Tot mijn verbazing was het fruitdieet goed vol te houden, al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik iedere 3e dag iets extra's heb gegeten zoals groenten en vette vis.
Enerzijds om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen die niet in fruit zitten en anderzijds omdat het gewoon lekker is. smiley

Minder voedsel binnen en meer verbranden blijkt een beproefde combi. Bijna dagelijks een stevige wandeling gemaakt: ruim 1,5 uur stevig doorwandelen. De eerste dagen was ik wel meer vermoeid en heb ik meer geslapen dan gebruikelijk, maar de tweede week was ik me niet eens bewust van het lijnen. Fruit is gewoon lekker en doordat ik de smoothies niet te fijn heb gemaakt, blijft er voor de ingewanden voldoende werk aan de winkel om alle schilletjes en vruchtvlees te verteren. Hierdoor heb ik steeds een vol gevoel gehad. Wat ik dan eet is simpel:

Men neme 3 sinaasappels, 2 grapefruits, 1 citroen als basis.
De ene dag een aanvulling bestaande uit half bakje (250 gram) aardbeien en blauwe bessen, de andere dag aangevuld met banaan, kiwi en witte druiven.

Dit mengsel is goed voor bijna een liter aan vruchten-smoothie die lekker weg drinkt.

Een leuk onverwacht bijverschijnsel is dat ik van mijn koffie verslaving af ben! Hiervoor moest ik echt vóór 's morgens 10:00 uur een bakkie leut om hoofdpijn en afkickverschijnselen te voorkomen. Nu mist mijn lichaam de cafeïne niet. Geen hoofdpijn, dus drink ik nu iedere dag een kopje koffie omdat ik dat lekker vind en niet meer omdat ik weet dat als ik het niet drink, ik ziek word.

Nu weer tijd voor echte maaltijden, maar wanneer het bijna tropisch is zoals gisteren, voel ik niet zoveel behoeften om keukenprins te spelen. Toch maar asperges gemaakt, tja, ze waren in de aanbieding, maar niet zo leuk opgemaakt op het bord zoals de superkoks dat doen.
Lekker lui de hele bups bij elkaar / door elkaar.
Net zo lekker!


O ja, ik weet dat ik vet heb verbrand. De grootste zwemband is aanzienlijk geslonken.
Een weegschaal heb ik niet, dus moet ik wachten tot een volgend sauna bezoek voor de feiten. Ik ben benieuwd.

de tegenaanval

lifestylePosted by johnbornemann.com Tue, April 26, 2016 14:18:37Het offensief tegen het vet is begonnen. Sinds een paar dagen gooi ik alles in de strijd!

Het recept van een “superthee” van gekookt water, citroen, honing, kaneel en appelazijn (Yekkie-bah) zou de vetverbranding stimuleren. Omdat thee voor mij pas thee is als er ook echt theeblaadjes inzitten, heb ik er zelf de befaamde vocht- en vet afdrijvende Pu Erh thee aan toegevoegd. Niet dat het nu opeens lekker is, maar als het dan toch niet te kanen is, dan maar meteen met zoveel mogelijk goede eigenschappen.

Gelukkig mag ik me de rest van de dag te buiten gaan aan alle soorten fruit. Gister en eergister waren het bananen, kiwi, citroen, sinaasappels en het sap van goji bessen. Vandaag en morgen wordt het een mix van verse ananas, sinaasappels, banaan, blauwe bessen en framboos.

Even in de blender, niet te lang zodat mijn maag nog wel wat vezels te verwerken heeft. De rest van de dag minimaal 2 liter water, wat op zich niet zo’n probleem is. Volgens diverse bronnen op het internet zou je dit een week lang moeten doen, zonder ook maar iets anders te eten. Jammer, maar het gaat toch echt op mijn manier, dus om de drie dagen dit eenzijdige voedsel combineren met vette vis zoals makreel of zalm. Dan houd ik het waarschijnlijk wel twee weken vol en mis ik geen belangrijke voedingsstoffen.

Afvallen werkt natuurlijk het beste wanneer je aan de ene kant de aanvoer van vet stopt en aan de andere kant het verbruik van vet vergroot. Iedere dag dus minimaal een uur wandelen in een hoog tempo zou ruim voldoende moeten zijn. Vanmorgen bijna 2 uur in hoog tempo gewandeld. Daar krijg je het lekker warm van, alleen jammer dat ik twee regenbuien over me heen kreeg, tja, je krijgt niets voor niets.

Tot mijn verbazing heb ik geen hongergevoel en voel ik me nu op de derde dag nog steeds niet slapjes. Ik verwacht niet dat de zorgvuldig in jaren opgebouwde vetmassa opeens als sneeuw voor de zon verdwijnt, maar hoop wel wat omvang kwijt te raken. En zo niet, dan heb ik de meivakantie toch in ieder geval gezond doorgebracht.


wordt vervolgd