Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Milon, week 3

Milon CirkelPosted by johnbornemann.com Sat, July 02, 2016 20:52:57
Dipje, teleurstelling, te gemakkelijk gedacht over afvallen?

De eerste week Milon Cirkel heb ik het kalmpjes aan gedaan. Spieren langzaam laten wennen aan de oefeningen en vooral niet overbelasten. Na zes keer sporten is langzaam maar zeker het nivo van de oefeningen opgeschroefd naar het punt dat ik nog nét niet instort na die ene minuut. Met ratelende hartkleppen en spieren die bijna afscheuren door verzuring werk ik me van toestel naar toestel. Alles voor de verbranding, toch?

Zo ben ik ook voorzichtig begonnen met het speciaal op maat gemaakte dieet. Ik snap het principe, waar ik me de eerste week wel een beetje aan heb gehouden. De voorraad in de koelkast moest natuurlijk ook op. De tweede week ben ik begonnen met de porties afwegen en me zo goed mogelijk te houden aan het dieet. Méér eten valt smerig tegen. De hele dag het gevoel dat ik vol zit en als ik nét het tussendoortje op hebt, liggen er al weer vier boterhammen op me te wachten.

Eten wordt zo een verplichting die niet leuk is. Omdat het wel een beetje leuk moet blijven, krijg ik vanaf vandaag een heel ander dieet wat meer is gericht op fruit en van dat hyper-gezonde-hype voer. Klinkt al weer beter dan iedere dag acht (!) bruine boterhammen.

Na twee weken mijn best doen is het resultaat nog minimaal. BMI nauwelijks gezakt en het gewicht komt nu eindelijk een beetje in beweging. Eén kilo per week is wel heel goed, maar naar mijn gevoel "verdien" ik meer resultaat voor mijn inspanning.

Een nieuwe week komt er aan. Een nieuwe dieet en het voornemen op dagen dat ik niet sport een lange wandeling te maken. Ik ga er weer voor om ook deze week een kilo kwijt te raken én met meer plezier lekker te eten.

wordt vervolgd

Milon, week 1

Milon CirkelPosted by johnbornemann.com Sat, June 18, 2016 11:20:12
Zo, de eerste week van sporten en het volgen van een dieet zit er op. Tot nu toe viel het mee. Niet omdat het programma te licht is, maar omdat ik aardig ben voor mezelf. Deze week ben ik begonnen met lichte oefeningen, die ik na iedere training iets zwaarder heb gemaakt. Na 4 dagen trainen en de belasting steeds iets verhogen zit ik nu op het niveau dat ik net aankan. Vanaf nu wordt het serieus werken.

Het trainen van de spiergroepen gaat me redelijk goed af. Aan het einde van iedere minuut protesteren mijn spieren behoorlijk en breken ze nog net niet af. Met ratelende hartkleppen haal ik ook de vier minuten fietsen wel, maar de vier minuten crosstrainer zijn best wel heftig. Op het laagste niveau overleef ik het maar net.

Dan wordt het deze week het afmeten van de hoeveelheden eten tot een hogere tak van precisie metingen verheven. De afgelopen week gokte ik een beetje met de hoeveelheden. Nu heb ik een niet meer gebruikte brievenweger van mijn werk meegenomen om te wegen.
De komende week ga ik de uitkomsten van de weegschaal omzetten in eenheden die ik ook zonder weegschaal kan meten. (bijvoorbeeld 40 gram hagelslag is 0,5 cm in een glas, 100 gram rijst is precies een glas enz. zodat ik niet altijd een weegschaal op mijn veel te kleine aanrechtblad hoef neer te zetten.

Na een weekje wennen gaat het feest nu echt beginnen. Deze week is het gewicht gelijk gebleven en de BMI minimaal verminderd. Volgend weekend moet de dalende lijn in gaan zetten.

Dieet

Milon CirkelPosted by johnbornemann.com Sun, June 12, 2016 14:44:47

Afvallen schijnt het best te werken door behalve meer energie te verbruiken ook minder energie binnen te krijgen en te zorgen voor een betere verbranding. De komende 12 weken staan dus in het teken van sporten en een dieet volgen. Gestructureerd eten en weten wat je binnen krijgt. Gelukkig zit ik al in een patroon van gelijkmatig over de dag eten; nu nog opletten wát ik naar binnen werk.

Het goede nieuws is dat ik vaker moet eten met een tussendoortje in de middag én avond. Het hongergevoel dat ik ’s avonds vaak heb en soms een “snaai-momentje” tot gevolg heeft, wordt nu legaal iets eten. Alleen moet ik wel de wekker zetten anders vergeet in de tussendoortjes, zeker in de middag. Kleine verandering, maar toch...


Gewapend met een PDF van 13 pagina’s met de menu’s voor de komende week ga ik op jacht naar de ingrediënten. Eigenlijk staat er niets op de lijst wat ik niet lust, behalve dan de komkommersalade die nooit echt op mijn wish-list heeft gestaan. Ik sla me er wel door heen en wanneer ik iets niet zou lusten, heb ik nog de keuze uit 13 (!) pagina’s vervangende producten. Het moeilijkste punt zal het afwegen van de porties worden. Zonder weegschaal zal ik op gevoel wel een heel eind komen denk ik.

Als geboren Rotterdammer krijg ik altijd een beetje jeuk van lijstjes (dus ook van een exact voorgeschreven dieet) dus houd ik er rekening mee dat ik soms gebruik zal maken van de vervangende voedsellijsten. (niets tegen Simone zeggen hoor smiley)

Het nieuwe eetpatroon zal de eerste twee weken geen zichtbaar effect hebben, maar als mijn lichaam het spelletje door krijgt zou het daarna heel snel moeten gaan met het verliezen van de overbodige kilo’s. Zo niet, dan geef ik gewoon de groeiende spiermassa de schuld. De komende vier weken wordt ik wekelijks gewogen en gemeten, dus ik ben benieuwd. De resultaten komen t.z.t. wel in grafiekvorm in een volgende blog.

Vandaag wordt het een mix van fruit dat ik nog in huis heb en vanavond de zelfgemaakte ossenstaartsoep die ik gister uit de vriezer heb gehaald; nog even een nostalgisch momentje en dan me richten op de enorme lijsten.

Voor morgen weer een uitdaging van een andere orde: hoe neem ik al die liflafjes mee naar mijn werk. Het reguliere brooddoosje en de Dopper waterfles voor de fruitsmoothie had ik al. Nu nog een plat doosje voor de crackers met smeersel en een klein bakje voor het soya tussendoortje.

Ik heb geregeld bij Pouline voor het Tupperware kastje gestaan met de vraag waar je nou toch al die verschillende afmetingen en vormen voor nodig zou kunnen hebben.
Nu weet ik het smiley

Dit wordt'm: Milon

Milon CirkelPosted by johnbornemann.com Wed, June 08, 2016 19:24:33
Het wordt afzien op een leuke manier. Zo praat ik mezelf moed in. De kilo's moeten omlaag en de conditie omhoog. Volgens de, tamelijk eenzijdige, informatie op het wereld wijde web is die doelstelling lachend met één hand op de rug te halen.

Dus heb ik het voor mezelf iets spannender gemaakt, het moet tenslotte een uitdaging zijn. Doelstellingen aangepast:
- 8 kilo er af en als het kan 10 kilo, maar dat is de bonus.
- beenspieren kweken, met mijn zwakke knieën is joggen geen optie:
- voldoende spier en conditie om over 12 weken weer probleemloos te gaan rennen.

Van de in de advertentie beloofde strandbody heb ik niet al te hoge verwachtingen, maar het zou een leuk bijverschijnsel zijn smiley

De voorbereidingen zijn getroffen. Na een rondleiding en een verkooppraatje, waarbij de personal trainer overigens erg eerlijk was, heb ik me meteen maar ingeschreven.
Morgen de metingen en instellingen van de apparaten en een eerste training onder het toeziend oog van Simone. Ik ben benieuwd.

Om nog maar een extra stok achter de deur te plaatsen heb ik vandaag maar een diepte investering gedaan in running shoes (heetten die vroeger niet gewoon gympies?)
Werd er vroeger gewoon gevraagd "of'tie lekker zit: die tijd is voorbij. Passen en meten gaat per halve maat en terwijl je een stukje rent wordt iedere stap gefilmd met een high-speed camera.

Minutieus wordt beeldje voor beeldje bestudeerd en geanalyseerd om tot de conclusie te komen dat er duidelijk sprake is van lichte overpronatie. De schoen moet dat corrigeren en de keuze kwam weer op een runningshoe van Mizuno. Het vorige paar was keurig egaal afgesleten op de juiste plaatsen, dus een goede keuze. Natuurlijk heb ik die weer te duur gekocht, maar een goed advies voorkomt blessures, dus het moet maar.
Het volgende paar koop ik wel online.


Al met al heb ik geen enkel excuus meer om niet goed te gaan sporten en een gezond lijf te krijgen. Vanavond nog een biertje en het laatste zakje Japanse zoutjes en dan:

TSJAKKAAAAA !!!!!!!!!!!!