Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Saint or Sinner

fotoshootsPosted by johnbornemann.com Wed, December 09, 2015 18:55:22

Met regelmaat moet ik nog aan je denken. Wat een vriendelijk mensje en wat heerlijk fotogeniek. De eerste fotoshoot was lekker relaxed en de shoots die volgden waren ook heel leuk om te doen. Mooie vrouw; mooie foto’s.
Toch denk ik met een beetje verdrietige gevoelens terug aan onze foto shoots. Met de foto’s is niets mis. Wanneer ik ze laat zien aan de gemiddelde gezonde Nederlandse man weet ik al wat ik ga horen.

Al kwijlend naar de foto’s starend zie ik bijna het bloed uit de hersenen wegvloeien naar lager gelegen regionen en hun gedachten wil ik niet weten.

Wat zij zien is geheel anders dan wat ik zie. Ik zie een mooie jonge vrouw die het liefst de hele dag thuis bij “de kleine” wil zijn en een vriend die het liefst alle feesten afstruint om te showen met zijn mooie blonde praalstuk. Onzeker over de al dan niet minder mooie borsten na de bevalling wordt stevig geïnvesteerd in een “boop-job”. De cosmetische industrie dendert door: lippen opspuiten en minimale lachrimpeltjes worden meedogenloos vermoord met Botox. Het haar moet langer en de huid bruiner.

De poses zijn bij de laatste shoot al lang niet meer zo spontaan als bij de eerste shoot. Je denkt te moeten voldoen aan een niet haalbaar ideaalbeeld, terwijl je al lang ideaal was. Waarom voeden wij als maatschappij jou met onnodige onzekere gevoelens? Waarom doe ik als hobbyfotograaf mee aan deze gekte?

Wie ben je? De heilige die een liefdevolle moeder en echtgenote wil zijn, of de zondaar die pronkt met een mooi lichaam?

Voor mij ben je een lief en waardevol mensje en graag zou ik je een dikke knuffel geven, maar ja, dan loop ik weer het risico de naam te krijgen als de vieze oude fotograaf.

Vreemde wereld.