Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

gekwetste trots

fotoshootsPosted by johnbornemann.com Sun, March 13, 2016 15:41:11


Deze website is niet als Facebook waar iedereen kan laten zien hoe goed en fantastisch je bent, maar hier kan ik gerust een blunder kwijt. Teleurstelling….

Al geruime tijd wil ik een fotoshoot doen op de ss Rotterdam, dé trots van Rotterdam. Omdat het schip is gerestaureerd in de oorspronkelijke staat van begin 60-er jaren, ben ik op zoek gegaan naar modellen met kleding uit die periode.

Aan het schip heeft het niet gelegen, ze ligt er prachtig bij. Aan de modellen ook niet. Kleding, kapsels, make-up en de kleinste details waren prima in orde.

De schuld geven aan de camera kon ook niet, die had ik kort ervoor gekocht. Een stuk geavanceerder dan het vorige model, dus mijn verwachting was hoog gespannen. Het was mijn eerste shoot met dit toestel en ik dacht wel even snel en gemakkelijk een stel mooie foto’s te maken. Niet dus!

De technische details zal ik je besparen, maar de resultaten waren bedroevend. Na ruim 200 shoots in de afgelopen 7 jaar ging het helemaal fout vanwege verkeerde instellingen. Tja, op de automatische stand fotograferen doe je nou eenmaal niet. Alles met het handje en alles verkeerd.

Inmiddels heb een de handleiding doorgeworsteld en heb ik de voor mij onbekende functies ontdekt die anders stonden dan ik zou willen voor deze fotoshoot. Nu eerst veel oefenen met de nieuwe variabelen voordat ik weer een shoot ga doen.

Mijn gemeende excuses heb ik al aangeboden, nu nog even over mijn gekwetste ego heen stappen…

http://locatieshoots.johnbornemann.com/#!album-180