Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

op reis

overdenkingenPosted by johnbornemann.com Sat, April 16, 2016 11:39:47


We houden van vrijheid. Niemand vertelt ons wat we moeten doen, we laten ons niet in een hokje duwen, maar hebben ruimte nodig. Toch hebben we blijkbaar wel grenzen nodig waarbinnen we ons veilig kunnen voortbewegen. Onze werkgever geeft de kaders waarbinnen we ons werk kunnen doen en onze normen en waarden vertellen ons waar de grenzen liggen van wat we in ons sociale leven toelaatbaar vinden. Grenzen die soms niet al te streng zijn en ruimte laten voor flexibel toepassen van de soms ongeschreven regels.

Als ik zo onbescheiden mag zijn, vind ik mezelf redelijk coulant. Het kader is duidelijk, maar ik wil meebewegen en weer bijsturen in plaats van standvastig op het scherp van de schede een strakke grens bewaken. Ik dacht altijd dat ik daar redelijk goed mee om kon gaan, totdat het begrip Liefde om de hoek kwam kijken.

Liefde laat zich niet vangen in strak omlijnde begrippen, misschien wel omdat het daarvoor te groot is. Flexibel aangepast aan ieder individu die zelf de inhoud en grenzen kan bepalen. En zo kon ik ervaren dat mijn liefde niet overeenkomt met jouw liefde. Twee invullingen met verschillende grenzen.

Ik wil niet meer kijken naar de plaatsen waar de grenzen hard botsen, maar voorzichtig op zoek naar de gebieden die overlappen zonder daarbij onrecht te doen aan de gestelde grenzen. Een zoektocht, een reis naar het beste van twee werelden, waarbij ik uit mijn eigen kader moet stappen. Thinking out of the box. Een beetje onwennig en onzeker zet ik de stap met het risico te kwetsen en gekwetst te worden. Toch verwachtingsvol omdat ik het land van de overlappingen ken. Een bestemming om te verwarmen en verwarmd te worden.

Misschien ga ik er vaker naar toe. Niet te vaak: less is more ... even uit het kader stappen