Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Goed bezig (al zeg ik het zelf)

lifestylePosted by johnbornemann.com Mon, May 09, 2016 19:44:33

Na bijna 2 weken aan het fruit is het nu weer tijd voor meer gevarieerd eten.
Tot mijn verbazing was het fruitdieet goed vol te houden, al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik iedere 3e dag iets extra's heb gegeten zoals groenten en vette vis.
Enerzijds om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen die niet in fruit zitten en anderzijds omdat het gewoon lekker is. smiley

Minder voedsel binnen en meer verbranden blijkt een beproefde combi. Bijna dagelijks een stevige wandeling gemaakt: ruim 1,5 uur stevig doorwandelen. De eerste dagen was ik wel meer vermoeid en heb ik meer geslapen dan gebruikelijk, maar de tweede week was ik me niet eens bewust van het lijnen. Fruit is gewoon lekker en doordat ik de smoothies niet te fijn heb gemaakt, blijft er voor de ingewanden voldoende werk aan de winkel om alle schilletjes en vruchtvlees te verteren. Hierdoor heb ik steeds een vol gevoel gehad. Wat ik dan eet is simpel:

Men neme 3 sinaasappels, 2 grapefruits, 1 citroen als basis.
De ene dag een aanvulling bestaande uit half bakje (250 gram) aardbeien en blauwe bessen, de andere dag aangevuld met banaan, kiwi en witte druiven.

Dit mengsel is goed voor bijna een liter aan vruchten-smoothie die lekker weg drinkt.

Een leuk onverwacht bijverschijnsel is dat ik van mijn koffie verslaving af ben! Hiervoor moest ik echt vóór 's morgens 10:00 uur een bakkie leut om hoofdpijn en afkickverschijnselen te voorkomen. Nu mist mijn lichaam de cafeïne niet. Geen hoofdpijn, dus drink ik nu iedere dag een kopje koffie omdat ik dat lekker vind en niet meer omdat ik weet dat als ik het niet drink, ik ziek word.

Nu weer tijd voor echte maaltijden, maar wanneer het bijna tropisch is zoals gisteren, voel ik niet zoveel behoeften om keukenprins te spelen. Toch maar asperges gemaakt, tja, ze waren in de aanbieding, maar niet zo leuk opgemaakt op het bord zoals de superkoks dat doen.
Lekker lui de hele bups bij elkaar / door elkaar.
Net zo lekker!


O ja, ik weet dat ik vet heb verbrand. De grootste zwemband is aanzienlijk geslonken.
Een weegschaal heb ik niet, dus moet ik wachten tot een volgend sauna bezoek voor de feiten. Ik ben benieuwd.