Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Soeppie?

lifestylePosted by johnbornemann.com Sun, May 15, 2016 10:29:55
EIndelijk! Eindelijk is het me gelukt om de soep te maken die het dichtst komt bij de soep die in mijn orbitofrontale cortex staat weggeschreven als een bijzonder genotsmoment.
Nee, ik ben niet echt een soepmens. Zelden heb ik zelf soep gemaakt en als ik soep eet, is dat de erwten- of goulashsoep van een bekend merk.

Op de Pallieterbught waar ik soms als vrijwilliger in de keuken sta, heb ik ontdekt dat soep maken eigen te simpel voor woorden is. Met het juiste recept en ingrediënten een fluitje van een cent. En daar zit'm dan meteen de moeilijkheid: de ingrediënten.

Vroeger maakte Pouline een goddelijke ossenstaartsoep. Ik vond het al leuk te zien hoe ze in de keuken bezig was aan mijn lievelingssoep en misschien zit de helft van de smaak al in het feit te zien met hoeveel plezier ze achter de pannen stond. Ja, ik mis haar en zeker ook de soep.

In een, wat blijkt overmoedige, poging "haar" soep te maken heb ik het internet afgestruind naar recepten voor de ossenstaartsoep. De ingrediënten die in nagenoeg iedere basis zaten heb ik gebruikt en gecombineerd met wat ik me nog kon herinneren van de momenten dat ik aan de keukentafel het bereidingsritueel aanschouwde.

Een behoorlijke domper. Nee, de soep was niet slecht, maar het was niet "DE " soep.
Maanden later in een tweede poging het recept wat aangepast met nog steeds een mager resultaat. Uiteindelijk gewoon het recept gevraagd en, heel eigenwijs, met wat kleine aanpassingen gebruikt. Champignons zijn voor mij geen verrijking, dus die mogen eruit en in plaats van een heldere soep heb ik er voor gekozen wat culinaire room te te voegen voor een wat voller en zachter mondgevoel.

De smaak kwam griezelig dichtbij de smaak die mij bijna in vervoering brengt.

Het is pinksterweekend 2016. De thermometer komt in half mei niet verder dan een schamele tien graden Celsius. Het is echt soepweer!

Heeeeeerlijk!!