Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Dieet

Milon CirkelPosted by johnbornemann.com Sun, June 12, 2016 14:44:47

Afvallen schijnt het best te werken door behalve meer energie te verbruiken ook minder energie binnen te krijgen en te zorgen voor een betere verbranding. De komende 12 weken staan dus in het teken van sporten en een dieet volgen. Gestructureerd eten en weten wat je binnen krijgt. Gelukkig zit ik al in een patroon van gelijkmatig over de dag eten; nu nog opletten wát ik naar binnen werk.

Het goede nieuws is dat ik vaker moet eten met een tussendoortje in de middag én avond. Het hongergevoel dat ik ’s avonds vaak heb en soms een “snaai-momentje” tot gevolg heeft, wordt nu legaal iets eten. Alleen moet ik wel de wekker zetten anders vergeet in de tussendoortjes, zeker in de middag. Kleine verandering, maar toch...


Gewapend met een PDF van 13 pagina’s met de menu’s voor de komende week ga ik op jacht naar de ingrediënten. Eigenlijk staat er niets op de lijst wat ik niet lust, behalve dan de komkommersalade die nooit echt op mijn wish-list heeft gestaan. Ik sla me er wel door heen en wanneer ik iets niet zou lusten, heb ik nog de keuze uit 13 (!) pagina’s vervangende producten. Het moeilijkste punt zal het afwegen van de porties worden. Zonder weegschaal zal ik op gevoel wel een heel eind komen denk ik.

Als geboren Rotterdammer krijg ik altijd een beetje jeuk van lijstjes (dus ook van een exact voorgeschreven dieet) dus houd ik er rekening mee dat ik soms gebruik zal maken van de vervangende voedsellijsten. (niets tegen Simone zeggen hoor smiley)

Het nieuwe eetpatroon zal de eerste twee weken geen zichtbaar effect hebben, maar als mijn lichaam het spelletje door krijgt zou het daarna heel snel moeten gaan met het verliezen van de overbodige kilo’s. Zo niet, dan geef ik gewoon de groeiende spiermassa de schuld. De komende vier weken wordt ik wekelijks gewogen en gemeten, dus ik ben benieuwd. De resultaten komen t.z.t. wel in grafiekvorm in een volgende blog.

Vandaag wordt het een mix van fruit dat ik nog in huis heb en vanavond de zelfgemaakte ossenstaartsoep die ik gister uit de vriezer heb gehaald; nog even een nostalgisch momentje en dan me richten op de enorme lijsten.

Voor morgen weer een uitdaging van een andere orde: hoe neem ik al die liflafjes mee naar mijn werk. Het reguliere brooddoosje en de Dopper waterfles voor de fruitsmoothie had ik al. Nu nog een plat doosje voor de crackers met smeersel en een klein bakje voor het soya tussendoortje.

Ik heb geregeld bij Pouline voor het Tupperware kastje gestaan met de vraag waar je nou toch al die verschillende afmetingen en vormen voor nodig zou kunnen hebben.
Nu weet ik het smiley