Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Milon, week 1

Milon CirkelPosted by johnbornemann.com Sat, June 18, 2016 11:20:12
Zo, de eerste week van sporten en het volgen van een dieet zit er op. Tot nu toe viel het mee. Niet omdat het programma te licht is, maar omdat ik aardig ben voor mezelf. Deze week ben ik begonnen met lichte oefeningen, die ik na iedere training iets zwaarder heb gemaakt. Na 4 dagen trainen en de belasting steeds iets verhogen zit ik nu op het niveau dat ik net aankan. Vanaf nu wordt het serieus werken.

Het trainen van de spiergroepen gaat me redelijk goed af. Aan het einde van iedere minuut protesteren mijn spieren behoorlijk en breken ze nog net niet af. Met ratelende hartkleppen haal ik ook de vier minuten fietsen wel, maar de vier minuten crosstrainer zijn best wel heftig. Op het laagste niveau overleef ik het maar net.

Dan wordt het deze week het afmeten van de hoeveelheden eten tot een hogere tak van precisie metingen verheven. De afgelopen week gokte ik een beetje met de hoeveelheden. Nu heb ik een niet meer gebruikte brievenweger van mijn werk meegenomen om te wegen.
De komende week ga ik de uitkomsten van de weegschaal omzetten in eenheden die ik ook zonder weegschaal kan meten. (bijvoorbeeld 40 gram hagelslag is 0,5 cm in een glas, 100 gram rijst is precies een glas enz. zodat ik niet altijd een weegschaal op mijn veel te kleine aanrechtblad hoef neer te zetten.

Na een weekje wennen gaat het feest nu echt beginnen. Deze week is het gewicht gelijk gebleven en de BMI minimaal verminderd. Volgend weekend moet de dalende lijn in gaan zetten.