Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Milon, week 3

Milon CirkelPosted by johnbornemann.com Sat, July 02, 2016 20:52:57
Dipje, teleurstelling, te gemakkelijk gedacht over afvallen?

De eerste week Milon Cirkel heb ik het kalmpjes aan gedaan. Spieren langzaam laten wennen aan de oefeningen en vooral niet overbelasten. Na zes keer sporten is langzaam maar zeker het nivo van de oefeningen opgeschroefd naar het punt dat ik nog nét niet instort na die ene minuut. Met ratelende hartkleppen en spieren die bijna afscheuren door verzuring werk ik me van toestel naar toestel. Alles voor de verbranding, toch?

Zo ben ik ook voorzichtig begonnen met het speciaal op maat gemaakte dieet. Ik snap het principe, waar ik me de eerste week wel een beetje aan heb gehouden. De voorraad in de koelkast moest natuurlijk ook op. De tweede week ben ik begonnen met de porties afwegen en me zo goed mogelijk te houden aan het dieet. Méér eten valt smerig tegen. De hele dag het gevoel dat ik vol zit en als ik nét het tussendoortje op hebt, liggen er al weer vier boterhammen op me te wachten.

Eten wordt zo een verplichting die niet leuk is. Omdat het wel een beetje leuk moet blijven, krijg ik vanaf vandaag een heel ander dieet wat meer is gericht op fruit en van dat hyper-gezonde-hype voer. Klinkt al weer beter dan iedere dag acht (!) bruine boterhammen.

Na twee weken mijn best doen is het resultaat nog minimaal. BMI nauwelijks gezakt en het gewicht komt nu eindelijk een beetje in beweging. Eén kilo per week is wel heel goed, maar naar mijn gevoel "verdien" ik meer resultaat voor mijn inspanning.

Een nieuwe week komt er aan. Een nieuwe dieet en het voornemen op dagen dat ik niet sport een lange wandeling te maken. Ik ga er weer voor om ook deze week een kilo kwijt te raken én met meer plezier lekker te eten.

wordt vervolgd