Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

wandeling

overdenkingenPosted by johnbornemann.com Thu, July 21, 2016 22:05:47
Ja, ik wandel graag en omdat enige stuktuur wel wenselijk is plan ik de route en een hotel. Natuurlijk kan je in Nederland geen rekening houden met het weer en dus liep ik daar met 34 graden op de heide.... foutje in de planning.
Met een blik van medelijden adviseerde de vriendelijke kroegbaas van het café waar de route begon om de route tegen de wijzers van de klok in te lopen; "... dan heb je het lastige stuk maar vast gehad..." Geen idee of hij me dezelfde dag nog terug verwachtte.

De route waar ik voor gekozen had was "de Koepelroute" die langs mooie landgoederen, huizen en thee- en jachtkoepels voert. Het was even zoeken naar de kleine wegwijzers, maar als je eenmaal weet waar je naar zoekt was het een peulenschil. Soms had ik echt het gevoel in the middle of nowhere te zijn en twijfelde ik of ik niet verkeerd was gelopen.


Gelukkig had ik de app van Natuurmonumenten en route gedownload, zodat ik precies wist waar ik was. De route van ruim 12 kilometer heb ik afgelegd in 3 uur 32 minuten, waarvan ik 2 uur stevig heb doorgewandeld en anderhalf uur stil stond om te fotograferen, eten, drinken, uitrusten. Ja, ook daar is een app voor.

's Morgens was ik al even bij "Fort de Roovere"geweest. Niet echt spannend, maar wel met een unieke brug; ééntje die door het water loopt zodat je veilig het water kunt oversteken zonder dat je wordt gezien (lees: neergeschoten).
Je moet er wel eerst een stevige trap voor overwinnen, maar dan heb je ook iets unieks.


Aan het einde van de middag was ik blij dat ik, goedkoop via vakantieveiling.nl natuurlijk, een mooie kamer had in een hotel met een wellness. Wat is het na zo'n dag heerlijk om je te laten omarmen door de warmte in de sauna en bubbelbad en lekker te zwemmen of buiten op een ligstoel weer een beetje bij te komen.

Eigenlijk had ik nog gepland om de zonsondergang aan de Zeeuwse kust te fotograferen, maar met de dreiging van pittige onweersbuien heb ik dat maar even uitgesteld tot de volgende morgen. Wekker op 06:00 uur, ontbijt om 06:30 en snel op weg.

Alweer een immense trap moeten bedwingen, maar daarna op een bijna leeg strand de paalhoofden kunnen fotograferen; die kan van de bucketlist!


En dan nu weer lekker thuis. Dagje wandelen is leuk, maar me terugtrekken in the man cave is minstens zo lekker.

Meer foto's staan op de website, helemaal onder aan de pagina.