Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Je bent me er één

overdenkingenPosted by johnbornemann.com Fri, August 05, 2016 19:01:07
Al jaren ben ik een zeer tevreden klant van One.com, de webhost van mijn website.
Alles werkt naar tevredenheid en áls ik dan eens een keer een vraag heb, is er altijd snel een duidelijk antwoord. Niets op aan te merken, totdat.....

Met fotografie als hobby was ik ooit op zoek naar een webhost waar ik behalve mijn website ook veel foto's kon plaatsen. Handig voor modellen, die dan kunnen inloggen om de hele reportage te downloaden en ik kan zelf bepalen welke foto's wel of niet openbaar zijn. One.com levert precies wat ik zoek, tot ze opeens besluiten dat voor het plaatsen van foto's opeens een prijsverhoging van 75% moet worden betaald!

Zijn ze daar helemaal gek geworden in Denemarken?!
Het ergste is nog dat het nieuwe programma of fotogallerijen te plaatsen nog een beta versie is en men geen idee heeft of de oude foto verzamelingen kunnen worden overgezet in de nieuwe versie. Geen meerprijs betalen is geen optie, want er is ook geen mens die kan vertellen hoe lang de oude versie nog werkt.

Bijna overspannen van zoveel onredelijkheid moet ik op zoek naar een alternatief. Na veel zoeken blijkt het voor mij het gemakkelijkst om te blijven waar ik zit met een goedkoper pakket en extra kosten voor de nieuwe fotoalbums. Hiermee ben ik een fractie duurder uit, maar dat heb ik er wel voor over. Downgraden van het pakket is mogelijk, maar de kleine lettertjes zeggen dat je dat 90 dagen voor het aflopen van het jaarabonnement moet gebeuren. Inderdaad, ik moet deze maand verlengen. GRRR!

Even chatten met de helpdesk en binnen een kwartier heb ik een goedkoper pakket, een aanvullen pakket voor de foto's en meteen toegang tot alles én de nieuwe factuur staat on-line.
Met een beetje nare nasmaak ben ik alsnog weer blij met mijn webhost.

Nu alleen nog alle foto's weer uploaden in het nieuwe systeem en mijn website aanpassen.
Dát ga ik doen zodra de zomer voorbij is, dan ga ik me ook eens verdiepen in Wordpress. Dan zijn de lange herfstavonden snel gevuld.