Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

bedankt

overdenkingenPosted by johnbornemann.com Fri, October 21, 2016 02:33:12
(foto 1: een rustplek)


Na een dagje Hoekse Waard weet ik dat ik het even zwaar krijg. Een mix van nostalgie en traumatische jeugdherinneringen slagen er dan altijd wel weer in me een nachtje wakker te houden. Wanneer ik moe ben worden de demonen uit het verleden weer wakker. En als ik dan ook nog eens bewust andere momenten uit het leven op dat eiland toelaat, kan ik er verzekerd van zijn dat ik er last van krijg.
(foto 2 demonen uit het verleden)


Vandaag was het weer zo’n dag. Zoete herinneringen vermengen zich met bittere pijn.

Ik voel jouw slanke hand in mijn hand kruipen. Verscholen onder een dikke deken rust jouw hoofd op mijn schoot. Alleen dat piepkleine neusje en een paar wimpers zijn nog zichtbaar van een prachtig mensje.

Mijn andere hand steelt zacht jouw rug en heup. Geborgen lig je er bij, het oogt zo kwetsbaar, toch vol vertrouwen. De beschermende arm is niet voldoende gebleken om je te behoeden voor wat kwam. Hoewel ik me dood had willen vechten voor je liet ik je onbeschermd achter voor degene die je zo kwetste en zoveel kapot heeft gemaakt. Niets daarvan kan ik ongedaan maken, de pijn en het verdriet zijn door mij niet te verzachten. Het gevoel van schuld en tekort schieten vermengt zich met de dankbaarheid dat je je nog steeds zo geborgen op mijn schoot ligt.

Dat we samen de speciale momenten delen; een knuffel, een ovenschotel; een gedeeld verleden, plannen voor een avondje kassie kijken. Gewoon, zo speciaal. Ik geniet van jou, mooi mens. Wat ben ik trots op je! Bedankt dat ik in een stukje van jouw leven mag zijn.