Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Ik ga er weer voor!

overdenkingenPosted by johnbornemann.com Sun, January 22, 2017 17:54:03

Ik wil voor je zorgen. Tja, dat ik dát nog eens over mijn lippen zou krijgen had ik zelf ook niet gedacht. Hoewel ik me op z´n best voel als ik iets voor een ander kan betekenen schiet ik blijkbaar toch steeds tekort. Daar kunnen mijn kinderen over meepraten en ook de vrouwen in mijn leven heb ik niet gelukkig kunnen maken. Aan goede voornemens of inzet heeft het niet gelegen; ik deed mijn best, maar zoals Anouk het zingt: “my best wasn’t good enough”.

Al lang weet ik dat ik voor mezelf zorgen moeilijker vind dan voor een ander zorgen. Inmiddels ben ik al weer veel te lang alleen en het kriebelt. Mijn vingers jeuken om iets te kunnen betekenen voor een ander. Het internet biedt uitkomst. Zonder te zoeken komt die éne advertentie voorbij. Bijna zonder na te denken klik ik. Er volgen berichtjes over en weer en voordat ik het weet zit ik midden in een kleine volksverhuizing.

Niet alleen spulletjes verhuizen. Ruimte moet worden gedeeld en hoewel ik denk dat ik alles eet, vind ik in de vriezer eten dat ik niet snel zal eten. Ja, met tropische schoonheid in huis ligt er opeens tropisch voer in de vriezer.

Het is zondagmiddag en ik werk me door de strijk heen. Tussen het strijken door kijk ik met gemengde gevoelens naar het mooie leven dat van de andere kant van deze planeet komt. De thermostaat staat op 25 graden en buiten vriest het. Raar idee.

Ergens voel ik me wel een beetje triest om op deze manier weer de verantwoording te hebben over leven en welbevinden van ander leven dan dat van mezelf, maar eerlijk gezegd is het ook wel weer leuk om een aquarium te hebben.