Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

dé Kus

overdenkingenPosted by johnbornemann.com Sun, January 29, 2017 23:45:43

Er zijn ervaringen in het leven die je nooit vergeet. Zo heb ik een tik voor herinneringen die ik me op het moment zelf niet bewust was. Een speciale geur van natte bladeren brengt me terug naar vakanties in Oisterwijk in mijn jeugd. De geur van droge kleilucht brengt me terug naar de Hoeksche Waard en nergens ruikt het water van een rivier zoals de Dordtse Kil.

Zelfs de kleur van een schaduw of het gevoel van de buitenlucht kunnen herinneringen oproepen.
Ik denk dat ik na al die jaren nog steeds met mijn ogen dicht de huid van “mijn” kinderen kan herkennen. Nooit bewust over nagedacht, maar blijkbaar toch opgeslagen.

Zo is het ook met mijn allereerste kus van een meisje. Ik denk dat ik een jaar of tien was toen ik tijdens de zomervakantie een hut heb gebouwd met Astrid. Ik ruik nog de mossige natte grond en de natte bladeren op het “dak” van de tent.

Terwijl we in alle onschuld dicht tegen elkaar zaten te wachten tot de eindeloze regen een keer zou stoppen, gaf ze me uit het niets een kus die ik nooit meer zou vergeten. Zachte volle lippen die wat droog aanvoelden. Ik ben nog jaren verliefd op haar geweest en misschien nog meer op die kus.

De kus uit de zelfde categorie “onvergetelijk” was die van Pouline. Het grappige is dat het eigenlijk helemaal geen romantische of erotische kus was. Sterker nog, het was tijdens een fotoshoot van haar en zelfs nog een in scene gezette pose.

Wanneer ik fotografeer, denk ik alleen aan de juiste pose, juiste plaats en instelling van de lampen en de camera instellingen. Meestal zie ik thuis na de fotoshoot pas hoe mooi een vrouw kan zijn.
Tijdens deze shoot, deze pose werd ik tijdens de “zakelijke” fotoshoot opeens overweldigd door een heerlijk zachte kus. Een kus vol van warme liefde die me opeens deed smelten.

Ook deze kus zal ik nooit vergeten. Hierna zal ik nooit meer op die manier een vrouw kussen. De foto heb ik lang gekoesterd. Helaas kon ik toen nog niet overweg met Photoshop en heb ik een minder mooie bewerking gemaakt in Paintshop. Nadat de relatie voorbij was heb ik alle originele foto’s van mijn computer verwijderd (dat doe ik dan weer als ik beloof nooit een foto op mijn website te zetten)


Toch moet ik nog geregeld aan deze heerlijke lippen denken en wilde ik dat ik de foto opnieuw kon bewerken. Gelukkig was er onlangs een model die de pose wel met me wilde doen. Geen echte kus, geen vuur, maar wel een foto om te bewerken. Of ik de liefde en passie ooit goed in beeld kan krijgen betwijfel ik, maar het was een leuk middagje Photoshoppen tijdens een melancholische bui.