Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Fotomodellen

fotoshootsPosted by johnbornemann.com Thu, March 30, 2017 21:11:21

(foto boven: fotoshoot op ss Rotterdam)

Nu ik bijna geen modellen meer fotografeer, is het wel leuk om eens terug te kijken naar fotoshoots en vooral naar de modellen. De meeste modellen waren eigenlijk gewoon leuke meiden die eens een fotoshoot wilden doen en misschien ooit in het modellenwerk zouden rollen.

Eén van mijn eerste modellen was Leidijanne; niet van plan fotomodel te worden, maar met ambities voor de catwalk. Net als Shauni, die ik een paar jaar geleden heb gefotografeerd, zie ik op hun beide Facebook pagina’s foto’s van internationale modeshows. Ook van Elise, met wie ik één van haar eerste shoots heb gedaan, zie ik nog geregeld mooie foto’s langs komen.

Eén van de weinige mannelijke modellen, Nawed Elias, een bokser uit Afghanistan deed één van zijn eerste shoots met mij en is inmiddels een internationaal modeontwerper.

Zonder dat ik het wist heb ik ook televisie bekendheden gefotografeerd. Emalisa was de winnares van de serie “slechtste chauffeur van Nederland” en onlangs hoorde ik dat Genevieve Fox, met wie ik drie fotoshoots heb gedaan met haar vriend Nicky een populaire serie heeft op RTL. Ook met Kiki (Temptation Island) en Nathalie (Kim Holland) heb ik een leuke fotoshoot gedaan.

Sommige modellen hebben het in de week- of maandbladen gestaan: Emalisa en Yvette waren te bewonderen in de Panorama en Marloes, Kiki en Shelley in de Playboy. Misschien dat van de modellen die ik uit het oog ben verloren er nog een paar hun werk hebben kunnen maken van hun hobby als model, maar dat zijn uitzonderingen.

Voor de meeste modellen was een fotoshoot gewoon een eenmalige leuke gebeurtenis, misschien met in het achterhoofd de droom ontdekt te worden. Gewone vrouwen, met een baan en geen ambitie door te breken als fotomodel. Eigenlijk ben ik van iedereen tegengekomen; docenten van basis- en hoger onderwijs, verschillende ondernemers, een advocaat, winkelmeisje, verkoopmedewerkster, kapsters, administratief medewerkers, werkzaam in de zorg of financiële wereld, noem maar op. Heel gevarieerd.

Wat ze gemeen hebben is dat het stuk voor stuk leuke vrouwen zijn. Bijna allemaal onzeker over hun uiterlijk en heel gezellig om een kletspraatje mee te maken. Wat ook wel leuk is om te zien is dat de modellen met wie ik de meer uitdagende fotoshoots heb gedaan in het dagelijks leven wel erg kuis zijn. Gewoon erg leuke mensen met wie een fotoshoot doen een leuke relaxte ervaring is.

Ja, ik ga minder modellen fotograferen. Nee, ik denk er niet over om er helemaal mee te stoppen.

Wil je weten hoe de modellen terug kijken op mij? Kijk dan even in het gastenboek.