Bloggermann

Bloggermann

Nieuwtjes, berichtjes, lief dagboek

Op deze pagina hoop ik met enige regelmaat iets te posten.

Eigenlijk bedoeld voor berichtjes over fotografie, maar het blijkt in de praktijk hoofdzakelijk wat overdenkingen die ik anders op Facebook zou plaatsen.


Soms zeggen plaatjes meer dan woorden; dan moet je even >>>HIER <<< kijken.
Veel plezier, of klik weg :-)

Digitale wereld

overdenkingenPosted by johnbornemann.com Thu, March 29, 2018 10:02:44

Nu ik al enkele weken thuis ben vanwege een nekhernia, kom ik opeens meer in aanraking met de digitale wereld. Hoewel ik boven een supermarkt woon, doe ik sinds kort de boodschappen bij “Picnic” (ik merk dat ik veel pijn heb na het boodschappen doen)

Met de smartphone klik je in de app aan wat je wilt hebben en wanneer en de boodschappen worden tot aan de voordeur geleverd. Voor sommige artikelen zal ik ongetwijfeld iets meer betalen dan bij mijn eigen Plus supermarkt, maar volgens de consumentenbond is Picnic de allergoedkoopste met de “A”-merken.

Al een paar maanden erger ik me aan de handvatten van mijn IKEA messenset. De messen zijn scherp, maar de kunststof handvatten voelen kleverig aan, hoe ik ze ook was. Toevallig kijk ik op Vakantieveiling en zie een messenset voor een tientje! Een set dat volgens de website van de fabrikant bijna € 100,00 kost en op diverse sites voor rond de € 70,00 te koop is. Na een paar keer bieden ben ik de “winnaar” en mag ik het messenset voor € 10,00 kopen. Tel daar een zelfde bedrag bij op voor administratie en verzendkosten en ik heb toch voor een mooie prijs een mooi messenset, die de volgende dag al wordt geleverd.

Zo surfte ik naar Bol voor een hedendaagse portemonnee mét beveiliging voor mijn bank- en OV pas. Even klikken en 24 uur later ligt het in de brievenbus.

Met een nekhernia is het belangrijk dat de monitor van de pc op ooghoogte is, wat bij mij dus niet het geval is, Op zoek dus naar de juiste beugel. Op een Duitse website vind ik een perfecte beugel die zwaarder oogt dan de veel duurdere beugels op andere websites. Betalen moest via PayPal, dus moest ik een account aanmaken, wat verbazend eenvoudig is en snel is geregeld. Voor € 12,00 all-in wordt 48 uur later het pakketje geleverd met een beugel met méér instelmogelijkheden dan op de website stond vermeld en nog degelijker dan ik dacht.

Omdat ik niet veel meer kan dan Netflix kijken en zitten, heb ik twee studieboeken online besteld die al binnen 24 uur zijn geleverd!
Nu zit ik nog te wachten op een telefooncover met bescherming tegen vallen, waterdicht, krasbestendige laag en, ja je leest het goed, een ingebouwde extra accu! Die moet uit het land van Trump komen, dus dan is 24 uur levering niet mogelijk.


Natuurlijk ben ik erg blij dat ik vanuit het ziekbed zo gemakkelijk, snel en meestal ook erg goedkoop kan shoppen, maar dan vraag ik me alleen af hoe de binnenstad van het o zo gezellige Delft er over 10 jaar uit ziet.